2109336162 Ευρυδάμαντος 18, Νεος Κόσμος politispt@yahoo.gr
hero image

Ειδικό φυσικοθεραπευτηριο για παιδιά
Φυσικοθεραπευτήριο παιδιών Νέος Κόσμος Αθήνα
_____

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

Η συμβουλευτική γονέων αποτελεί τη διαδικασία μέσω της οποίας οι γονείς ζητούν βοήθεια από έναν ειδικό (ψυχολόγο) προκειμένου να καταφέρουν να διαχειριστούν καλύτερα θέματα που αφορούν τον γονεϊκό τους ρόλο.
 

Τα θέματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με δυσκολίες του παιδιού το οποίο οι γονείς θέλουν να υποστηρίξουν, με προβλήματα στις αδελφικές σχέσεις, με τη σχέση του ζευγαριού και πως αυτή επηρεάζει τα παιδιά, με θέματα που αφορούν την οικογένεια γενικότερα κ.α.
 

Η συζήτηση με τον ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν τον τρόπο που σχετίζονται με τα παιδιά και να εντοπίσουν ποια στοιχεία είναι αυτά που δεν βοηθούν τη σχέση και την επικοινωνία μεταξύ τους ώστε να αλλάξουν. Επίσης, οι γονείς καθοδηγούνται και ενθαρρύνονται να κατανοούν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών και να αναγνωρίζουν δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς στις μεταξύ τους σχέσεις με στόχο να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με τα παιδιά τους και να αποτελέσουν ισχυρά πρότυπα για εκείνα.
 

Επίσης, οι γονείς υποστηρίζονται γενικότερα στις ιδιαίτερες προκλήσεις που ενέχει ο γονεϊκός τους ρόλος, ενώ μπορούν να εκφράσουν γενικότερα τις απορίες τους σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση και την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους.

 

Αντωνία Ζαφείρη,
Ψυχολόγος